Scroll knopje

WIJ ADVISEREN

Belang van goede ventilatie

Goede ventilatie in onderwijsinstellingen is van cruciaal belang voor de gezondheid en het welzijn van zowel leerlingen, studenten als docenten. 

Verbetering van de luchtkwaliteit
Slechte luchtkwaliteit kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Een goede ventilatie zorgt voor frisse lucht en vermindert de concentratie van schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide en vluchtige organische stoffen (VOS).

Wanneer het CO2-gehalte te hoog wordt, kan dit een gebrek aan zuurstof in de lucht veroorzaken, wat kan leiden tot een afname van de bloedtoevoer naar de hersenen en een afname van de cognitieve functie. Een te hoog CO2-gehalte kan ook leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en een afname van de concentratie, wat de leerprestaties kan verminderen.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de CO2-concentratie in binnenruimtes niet te hoog wordt. Een goede ventilatie die ervoor zorgt dat de luchtkwaliteit voldoet aan eisen zoals onder meer de PvE Frisse Scholen stelt, is cruciaal om leerprestaties te optimaliseren.

PvE Frisse Scholen

 

Voorbeelden

Vermindering van de verspreiding van infectieziekten

Goede ventilatie vermindert de concentratie van virussen en bacteriën in de lucht. Dit is vooral belangrijk in een ruimte, waar leerlingen en studenten dicht bij elkaar zitten en gemakkelijk ziekten kunnen verspreiden.

 

Verbetering van het comfort

Een goed geventileerd klaslokaal zorgt voor een comfortabele omgevingstemperatuur en vochtigheidsgraad, wat belangrijk is voor het welzijn van zowel studenten als docenten.

 

Verbetering van de prestaties

Een goede ventilatie kan de prestaties van studenten en docenten verbeteren. Studies hebben aangetoond dat studenten beter presteren in goed geventileerde klaslokalen en dat docenten beter les kunnen geven als ze zich in een comfortabele omgeving bevinden.

 

Kortom, goede ventilatie in klaslokalen is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van iedereen in de ruimte. Het kan de verspreiding van ziekten verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren, het comfort verhogen en de prestaties verbeteren. Daarom is het belangrijk dat onderwijsinstellingen ervoor zorgen dat hun klaslokalen goed geventileerd zijn. 

Als experts op het gebied van een goed afgestemd binnenklimaat, staan wij voor een gezonde leeromgeving, voor iedere leerling of student, voor iedere locatie, in elke situatie. Met onze expertise op het gebied van luchtkwaliteit denken wij graag met u mee en voorzien u van een passend advies. Met een breed assortiment technische ventilatieoplossingen en toebehoren weten wij u te voorzien van een passend systeem, dat uw onderwijsinstelling klaar maakt voor de toekomst.