Scroll knopje

WIJ BIEDEN

Onze drie oplossingen 

Met onze producten en systeemoplossingen op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling, zijn er tal van mogelijkheden, om een gezonde werk- en leeromgeving te creëren. Omdat wij weten hoe lastig het kan zijn om door het vele aanbod een juiste keuze te maken, hebben wij uit ons assortiment alvast een voorselectie gemaakt, van onze meest toegepaste en gekozen systemen. Zo kunt u op efficiënte wijze alvast oriënteren welke voor uw situatie passend zou kunnen zijn. En omdat wij met onze adviseurs alle kennis in huis hebben, doen wij de rest!  

Het programma van eisen (PvE) Frisse Scholen 2021 beschrijft waaraan moet worden voldaan om een gezonde leeromgeving te garanderen. Wij willen ventiLEREN heeft drie conceptontwerpen uitgewerkt van ventilatiesystemen conform het programma van eisen voor Frisse Scholen.  

Onze oplossingen:

  • Plus: decentraal ventilatiesysteem conform Klasse B;voor bestaande bouw en nieuwbouw  
  • Extra: centraal ventilatiesysteem conform Klasse B;voor bestaande bouw en nieuwbouw   
  • Ultra: centraal ventilatiesysteem conform Klasse A; voor bestaande bouw en nieuwbouw

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Ga naar ons formulier

 

 

Plus

Bij dit decentrale systeem wordt ieder lokaal voorzien van een eigen, onafhankelijk ventilatiesysteem.

De  luchtbehandelingskast wordt dus in het lokaal opgesteld. De verse buitenlucht wordt aangezogen via een doorvoer door de buitengevel of het dak. Op eenzelfde manier wordt de gebruikte, vervuilde afblaaslucht naar buiten afgevoerd.  

De verse buitenlucht wordt in de ruimte geblazen via een inblaasrooster aan de bovenkant van de luchtbehandelingskast (voorbeeld 1). Optioneel kan de lucht ook via een luchtkanaal en plafondroosters verder de ruimte in worden gebracht (voorbeeld 2). Dit biedt de mogelijkheid om de luchtbehandelingskast ook buiten het lokaal op te stellen, waardoor ruimte in het lokaal wordt bespaard. (voorbeeld 3).  

Bij dit systeem is een CO2-regeling standaard voorzien, zodat hiervoor geen aanvullende componenten in het systeem hoeven te worden opgenomen.

Ultra

Bij dit centrale ventilatiesysteem wordt ieder lokaal voorzien van frisse lucht, geregeld vanuit een centraal opgestelde luchtbehandelingskast. De basis van dit centrale systeem bestaat uit een drukgeregelde luchtbehandelingskast.

Afhankelijk van de opstelling van de luchtbehandelingskast, wordt de verse buitenlucht aangezogen via een doorvoer door de buitengevel of het dak. Op eenzelfde manier wordt de gebruikte, vervuilde afblaaslucht naar buiten afgevoerd.

De verse buitenlucht wordt via luchtkanalen getransporteerd naar de diverse ruimtes en wordt in de ruimte geblazen via inblaasroosters. Bij dit systeem is een CO2-regeling standaard voorzien, zodat hiervoor geen aanvullende componenten in het systeem hoeven te worden opgenomen.

In de basis is concept Ultra gelijk aan concept Extra, echter houdt dit concept rekening met een aangepast ventilatiedebiet. De hoeveelheid verse lucht per leerling is in dit concept hoger. Dit komt overeen met het luchtdebiet klasse A, dat wordt beschreven in het PvE Frisse scholen.

Een Renson Sense monitoring system wordt standaard meegeleverd.